Madkampen.dk » Ingredienser » Dej:

Opskrifter på mad med Dej:

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Dej: indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Chilitærte

    Til 4 personer. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæ¦t salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). La...


  2. Farseret Mørbrad

    Til 4-6 personer. Brun den krydrede mørbrad i olie. Rens svampene og blend dem til jævn fars, der røres med kalvekød, æg og krydderurter. Farsen kan tilsættes lidt rasp eller mel, hvis den er for våd. Rør olie og peberfr...


  3. Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs

    Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...


  4. Ananas Bradepandekage

    Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen. Skær det afdryppede ananaskød i små stykker og rør det forsigtigt i dejen sammen med vanillesukkeret. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i. Bred dejen ud i e...


  5. Frikadellesnegle

    <b>Dej:</b>

    Tænd ovnen på 175°C Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve i ca. 30 minutter. Bland kødet med mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og rør farsen...



  6. Tomattærte

    Til 4 personer. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Try dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. For...


  7. Marcipanruder med Jordbærmousse

    Kør smør og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Læg bagepapir i en form på ca. 22-30cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 m...


  8. Chokolade Muffins med Karameloverraskelse

    Kog dåsen med kondenseret mælk i 3 timer - vandet skal koge under hele kogetiden og dåsen SKAL være dækket af vand hele tiden. Så får du en lækker karamel. Pisk smør, mel, sukker, kakao og bagepulver sammen med en håndmixer. ...


  9. Nutella Stjerne

    Bland de 2 slags mel med hinanden i en skål. Hæld gær og sukker i. Bland det hele godt og lav en fordybning i midten af blandingen. Slå æggene ud - et ad gangen og ælt godt imellem. Tilsæt mælk og det smeltede, afkølede smø...


  10. Timianpandekage med Spidskål & Oksekød

    Rør mel, majsmel, salt, timian og æg sammen. Varm smørret op og rør halvdelen i dejen. Tilsæt vand og rør det sammen. Lad dejen hvile en halv times tid. Pensl en varm pande med smeltet smør og hæld cirka 3/4 dl dej på. Bag pa...


  11. Frossen Key Lime Pie

    For en springform med bagepapir. Bland ingredienserne til dejen, og tryk den fast i bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden i 10 minutter ved 175°C (alm. ovn) og lad den køle af. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen...


  12. Kylling med 40 Fed Hvidløg

    Kyllingen skal veje mindst 1½ kg. Pil skallen af hvidløgsfedene. Drys kyllingen indvendigt med salt og peber. Fyld den med 15 fed hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Smør en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, med ½ dl ...


  13. Frangipane med Rabarber

    Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm. Kom rabarber, cand og sukker i en gryde, og lad det koge op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre og sukkeret opløst. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne. Si saft...


  14. Gammeldags Ovnbagt Æblekage

    Blommerne skæres over, og stenen tages ud. De skæres i mindre stykker og overhældes med sherry eller portvin. Lad det trække til næste dag. Skræl æblerne, del dem i halve og skær dem i skiver. Læg skiverne i et ildfast fad, og f...


  15. Fastelavnsboller med Creme

    <b>Dej:</b>

    Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt mel) og slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt ...



  16. Nem Sommerjordbærtærte

    Bland mel, sukker og smør til en smuldret masse og saml den med koldt vand. Rul dejen ud og pres den i en tærteform. Forbag bunden med sølvpapir langs kanten, så den ikke skrider ned i 10 minutter ved 200°C Rør alle ingredienser...


  17. Tyrkisk Pizza

    <b>Dej:</b>

    Lun vandet og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og cirka halvdelen af melet. Ælt godt. Hæld herefter gradvist mere mel i, mens du ælter godt - stop når dejen let slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål,...



  18. Dukan - Tærte med Skinke & Løg

    <b>Dej:</b>

    Tænd ovnen på 200°C Rør alle ingredienserne til dejen sammen, og fordel den i en cirkel på et stykke bagepapir (ca. 30 cm). Bag bunden i ovnen 3-4 minutter. Tag bunden ud af ovnen, og læg den i et tærtefad, sørg for at få dej...



  19. Tærte med Laks & Spinat

    Smuldr ingredienserne til dejen, og saml den hurtigt. Pak dejen ind i film, og stil den koldt ca. 30 minutter. Rul dejen ud, og læg den i en tærteform (ca. 27cm). Bunden skal ikke forbages. Vrid den optøede spinat fri for væde, og...


  20. Skinketærte med Champignon

    Smuldr smørret i melet, tilsæt ymer og saml dejen. Stil dejen koldt i mindst 3 timer, men gerne natten over. Rens champignonerne, skær dem i skiver, og rist dem på panden i lidt smør, indtil alt væden er fordampet. Rul halvdele...


  21. Hindbærkage med Kokosmarengs

    <b>Dej:</b>

    Pisk smør, æggeblommer og sukker sammen. Rør derefter mel og bagepulver i. Spred dejen ud i en lille bradepande eller en foliebakke beklædt med bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen ovenpå dejen. Pisk æggehviderne halvsti...



  22. Bedstefars Skæg

    <b>Dej:</b>

    Fedtstoffet blødgøres og røres godt med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken og der røres, til dejen er ensartet. Dejen kommes i en smurt bradepande ...



  23. Æbletærte med Mandellåg

    <b>Dej:</b>

    6-8 pers. Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller en tærteform. Drys lidt sukker over æblerne. Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel...



  24. Bananbeignets med Karamelsauce

    4 personer. Til karamelsaucen blandes alle ingredienserne i en lille gryde og røres, indtil farinen er opløst og smørret smeltet. Bring det i kog, skru ned og lad det simre i 2 minutter. Sigt melet ned i en skål. Lav en fordybning...


  25. Grøntsags Samosa

    Dej: Sigt melet i en stor skål. Tilsæt olien og 4 spsk varmt vand. Bland, til der dannes en blød dej. Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen. Pres mod si...